Verrassende Vondsten Groep 7 & 8

We nemen het als vanzelfsprekend aan, maar alles om ons heen is uit materialen opgebouwd. De vraag naar nieuwe materialen met specifieke eigenschappen verandert in rap tempo. Om te beantwoorden aan deze vraag doen wetenschappers, technici, ontwerpers en kunstenaars materiaalonderzoek en werken ze samen om tot oplossingen te komen voor deze behoeftes uit de samenleving.

Wat hebben we aan slimme textiel? Waarom wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van zeewier of mycelium (structuren van de paddenstoel) als bestanddeel voor nieuw materiaal? Wat is het nut en waarvoor gebruik je morphing (van vorm veranderende) materialen? En welke mogelijkheden bieden flexibel lichtgevende algen?

In deze lessenserie staan opbouw, eigenschap en toepassing van uiteenlopende materialen centraal: door de leerlingen te laten experimenteren met diverse materialen en uiteindelijk hun eigen (fictieve) materiaal met éen of meerdere materiaaleigenschappen te laten maken, ontdekken ze de uiteenlopende mogelijkheden en worden zij ervan bewust dat alles om ons heen uit materiaal bestaat.

Doelgroep:

PO groep 7 & 8

Wereld van Techniek:

Ontwerp, productie & wereldhandel

Aantal lessen:

6 + startworkshop & evaluatie leerkrachten 

Lesduur:

60 minuten

Uitvoering:

Vakdocent i.s.m. groepsleerkracht

Locatie:

Op school, in eigen klaslokaal

Prijs:

Lessen:  €394,80 per klas
Startworkshop: €180 per school
Materiaal: €5 per leerling
Reiskosten: €13,80 per dag 

Back To Top