Lesprogramma’s

FIX Maakonderwijs bestaat uit 8 lesprogramma’s voor groep 1 t/m 8 gekoppeld aan de ‘7 Werelden van Techniek’ van het landelijk Platform Talent voor Technologie. Elk lesprogramma heeft zijn eigen thema, waarbinnen met nieuwe technieken als drones, sound design en robotica gewerkt wordt aan sociaal maatschappelijke vraagstukken die in de huidige maatschappij aan de orde zijn.

Wat is het warm! Groep 1 & 2

In deze lessenserie onderzoeken kleuters wat zij kunnen doen als de aarde opwarmt en het ontzettend warm is. Geïnspireerd door voorbeelden uit de natuur ontwerpen ze een afkoelpak waarin ze in de laatste les poseren tijdens een bijzonder warme fotoshoot!

Eetbare Meesterwerken Groep 1 & 2

In deze lessenserie ontdekken leerlingen de wereld van etenswaren. Niet alles is wat het lijkt en alles om ons heen kan de basis zijn van een nieuw idee. Elke les staat een ander proefje centraal en we sluiten af met een echte modeshow.

Sound Design Groep 3 & 4

Leerlingen ontdekken de wereld van sound design en worden zich bewust van geluiden in de omgeving. Samen ontwerpen we een nieuwe taal van geluiden en maken we een geluidsobject waarmee we spelenderwijs met elkaar in gesprek gaan.

Theater van de Toekomst Groep 3 & 4

Hoe kun je met een microfoon, een koptelefoon, spel en beeld een verhaal vertellen? In deze lessenserie leren we over audiotechnieken en maken we een beeldende theatervoorstelling waarin het verhaal wordt verteld door een stem in een koptelefoon. 

Droom Drones Groep 5 & 6

In deze lessenserie maken de leerlingen kennis met de leuke en minder leuke kanten van de drone-technologie. Daarnaast ontwerpen ze hun eigen Droom Drone, die tijdens de laatste les ook écht de lucht in gaat!

Slimme Verpakkingen Groep 5 & 6

Verpakkingen gebruik je vaak maar één keer. In deze lessenserie ontwerpen we een verpakking die geen afval is, maar een nieuw bruikbaar product wordt. Een gerecycled product dus! Met een digitaal leermiddel ontdekken de leerlingen zelf hoe je dat het beste kunt doen.

Soft Robots Groep 7 & 8

Is het handig om een extra lichaamsdeel te hebben? Of als we computers in ons lichaam zouden bouwen? In deze lessenserie onderzoeken we hoe het lichaam kan worden aangepast met technologie en bouwen we uiteindelijk een eigen ‘Soft Robot’ van siliconen.

Verrassende Vondsten Groep 7 & 8

Hoe worden materialen eigenlijk gemaakt? Door leerlingen te laten experimenteren met diverse materialen en hun eigen materiaal te laten ontwerpen, ontdekken ze in deze lessenserie oneindige mogelijkheden en worden zich ervan bewust dat alles om ons heen uit materiaal bestaat.

Back To Top