Soft Robots Groep 7 & 8

Nog nooit heeft de mens zoveel invloed kunnen uitoefenen op haar omgeving en is onze omgeving zo maakbaar geweest. Alles wat wij om ons heen zien is ontworpen en gemaakt. De gebouwen, tafels, stoelen, schoenen, bossen en zelfs groente en fruit is volledig gemodificeerd zodat het past bij onze levensstijl en behoeften.

Het menselijk lichaam blijft hierin niet achter. Het lichaam wordt gezien als een machine en bij ziekten en afwijkingen kunnen deze letterlijk gerepareerd worden. Denk aan lenzen of een bril voor slecht zicht, een kunst- gebit bij slechte tanden of een volledig nieuwe heup. Hoe oud zouden we kunnen worden als elke keer wanneer een deel van je lichaam niet meer werkt je dit gewoon kunt vervangen door nieuw menselijk weefsel? Of we computers in onszelf bouwen om ons werkend te houden?

Met het maakbare lichaam als uitgangspunt onderzoeken leerlingen van groep 7 en 8 hoe het lichaam beheerst, geoptimaliseerd, beschermd of mooier gemaakt kan worden. Met inspiratie uit de kunst en de natuur zetten we verschillende brillen op en onderzoeken we de mogelijkheden van ooit of misschien wel nooit. In de lessenserie maken de leerlingen softrobots van silliconen. Ze ontwerpen hun eigen lichaams-robot en bouwen een mal van Lego-stenen waarna ze de robot tot leven wekken met gepuzzelde algoritmes en lucht.

Doelgroep:

PO groep 7 & 8

Wereld van Techniek:

Mens & gezondheid

Aantal lessen:

6 + startworkshop & evaluatie leerkrachten

Lesduur:

60 minuten

Uitvoering:

Vakdocent i.s.m. groepsleerkracht

Locatie:

Op school, in eigen klaslokaal

Prijs:

Lessen:  €394,80 per klas
Startworkshop: €180 per school
Materiaal: €5 per leerling
Reiskosten: €13,80 per dag 

Back To Top