Eetbare Meesterwerken Groep 1 & 2

Hoe leg je een 5-jarige het idee achter Future Food en bio-design uit? Eten we in de toekomst alleen vlees van insecten en sla van algen? Of gaan we juist zelf voedsel kweken en onze kleding laten maken van organisch materiaal, om het afval en de vervuiling van de textielindustrie te beperken?

In de lessenserie Eetbare Meesterwerken gaan we deze onderwerpen vertalen naar praktische proefjes en experimenten om het voor jonge kinderen tastbaar te maken.

Bekend en onbekend voedsel wordt onderzocht, en het zal blijken dat de mogelijkheden van toekomstige technologieen en bio-design in werkelijkheid geen grenzen hebben. De lessen zijn er op gericht om de leerlingen te laten zien hoe veel mogelijkheden er schuil gaan achter de wereld van voedsel en natuur.

Elk idee begint klein maar kan zich in de toekomst tot iets groots en significants ontwikkelen. Het belangrijkste is om je vaste denk patroon los te laten omdat bijna alles mogelijk is in de wereld van morgen.

Doelgroep:

PO groep 1 & 2

Wereld van Techniek:

Voeding & Natuur

Aantal lessen:

6 + startworkshop & evaluatie leerkrachten

Lesduur:

60 minuten

Uitvoering:

Vakdocent i.s.m. groepsleerkracht

Locatie:

Op school, in eigen klaslokaal

Prijs:

Lessen:  €394,80 per klas
Startworkshop: €180 per school
Materiaal: €5 per leerling
Reiskosten: €13,80 per dag 

Overig:

Klas wordt opgedeeld in 2 groepen, waarbij de vakdocent het programma uitvoert met de ene groep en de groepsleerkracht aanvullende opdrachten uitvoert met de andere groep. Hierna wordt er gewisseld.
Hulp van ouders wordt
aangeraden.

Back To Top