Droom Drones Groep 5 & 6

Drones rukken op in het straatbeeld. Waar we drones voorheen vooral kenden uit nieuwsberichten over militaire missies, worden ze tegenwoordig steeds slimmer ingezet en beter betaalbaar. Wetenschappers ontwerpen nieuwe drones, maar ook in het alledaagse leven kopen mensen steeds vaker drones, om er zelf mee te experimenteren.

Drones kunnen helpen bij het bezorgen van medicijnen, bloedmonsters voor ziekenhuizen, maar ook bij dijkbewaking of verkeersmanagement. Zo ruimen drones sinds kort chemisch afval op, helpen ze wetenschappers bij het bestuderen van apen in de jungle en filmen ze snowboarders voor de beste beelden van hun trucs. Ook de politie wil bijvoorbeeld drones gaan inzetten om ze te helpen bij het surveilleren in de wijk. Niet iedereen wil echter dat drones ons nauwlettend in de gaten houden. Maar wat willen we dan wel?

Tijd om eens goed na te denken over een wereld waarin we allemaal onze eigen drone bezitten. Wat zou jij wel of niet doen met een drone? Van welke dronevlucht droom jij?

Doelgroep:

PO groep 5 & 6

Wereld van Techniek:

Digitaal, media & entertainment

Aantal lessen:

6 + startworkshop & evaluatie leerkrachten

Lesduur:

60 minuten (les 4 = 75 min. & les 6 = 45 min.)

Uitvoering:

Vakdocent i.s.m. groepsleerkracht

Locatie:

Op school, in eigen klaslokaal

Prijs:

Lessen:  €394,80 per klas
Startworkshop: €180 per school
Materiaal: €5 per leerling
Reiskosten: €13,80 per dag 

Overig:

Voor het drone vliegen (les 6) is een buitenruimte of ruimte met hoog plafond (bijv. gymzaal) noodzakelijk.

Back To Top